Solid 18

Vanaf 24,95

Solid 18 een tochtprofiel voor kozijnen met een brede afhangspeling. Deze tochtwering wordt vaak toegepast bij oudere houten kozijnen, ramen en deuren waarbij er een grotere speling is ontstaan op het hang- en sluitwerk. De Solid 18 kan spelingen opvangen tot 9mm en wordt geplaatst in de aanwezige groef in de deur of het raam. Het komt ook voor dat dit rubber wordt geplaatst in het kozijn, de groef breedte geschikt voor dit rubber is 4/5mm de groef diepte is 8mm. Ook dit rubber kan eenvoudig zelf op maat worden gemaakt, bekijk hiervoor onze instructie video en maak gebruik van de MG-31 Hoekknipper.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Sluit kieren tot 9 mm af in ramen en deuren

Het tochtprofiel Solid18 is geschikt voor kieren tot wel 9 mm en kan zowel in de kozijnen van ramen als deuren geplaatst worden. Dit tochtrubber heeft een breedte maat van totaal 18mm.

Zelf het kozijnrubber vervangen, zo werkt het

Verwijder voorzichtig het oude tochtrubber uit het raam of de deur. Meet het raam of de deur op om het nieuwe tochtrubber Solid18 op maat te maken, of leg het nieuwe rubber naast het oude rubber. Knip Solid18 deels door op de plekken waar de hoeken komen zodat de afdichting intact blijft en het kozijnrubber strak en naadloos in het raam of de deur geplaatst kan worden. Dit kan het beste met de speciale hoekknipper. Schuif het tochtrubber vervolgens in het raam of de deur en druk het aan.

Video: zelf een aanslagrubber vervangen:

Extra informatie

Breedte

18mm

Lengte

5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter, 25 meter, 30 meter, 35 meter, 40 meter, 45 meter, 50 meter, 100 meter