Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan of het antwoord hieronder al gegeven wordt. Kom je er toch niet uit? Mail ons dan, we helpen je graag verder.

  1. Bepaal welk type tochtrubber je nodig hebt, vraag daarvoor een gratis setje proefstukjes aan of vraag ons om advies.
  2. Meet het raam of de deur op en knip het tochtrubber op maat met de daarvoor bestemde hoekknipper. Of geef ons de maten door als je maatwerk wenst.
  3. Maak de kozijnen schoon en vetvrij.
  4. Breng het tochtrubber aan; dit kan door het te plakken als het zelfklevend is, of door het in de groef van het kozijn, raam of de deur te drukken.

De precieze manier van een tochtrubber aanbrengen, kan verschillen per type rubber. In onze webshop staat bij elk artikel een uitleg en vaak ook een instructievideo.

Druk eerst de vier hoeken van het tochtrubber in de groef van de deur of het raam. Zit dat goed? Druk dan rustig de rest van het tochtrubber in de groef.

De slijtage van tochtrubbers kan variëren afhankelijk van het type raam of deur. Verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en temperatuurschommelingen, kunnen ervoor zorgen dat tochtrubbers uitdrogen. Daarnaast leidt het regelmatig openen en sluiten van ramen en deuren tot natuurlijke slijtage. Tijdens schilderwerkzaamheden worden tochtrubbers soms per ongeluk meegeschilderd, wat hun veerkracht en effectiviteit kan verminderen.

Om zeker te weten welk kozijnrubber je nodig hebt, vraag je ons gratis setje proefstukjes aan. Daarin zitten van alle tochtrubbers kleine voorbeelden zodat je het rustig thuis kunt bekijken en uitproberen. En heb je toch nog vragen? Mail of app ons, bijvoorbeeld met een foto van jouw kozijn, en we zullen je persoonlijk adviseren.

Niets, een tochtrubber, kozijnrubber en een tochtprofiel zijn allemaal verschillende namen voor hetzelfde product: een rubber dat in het kozijn, raam of deur geplaatst wordt om tocht en vocht buiten te houden en energie te besparen. Het kan ook gebruikt worden op binnendeuren, bijvoorbeeld als die vaak klapperen of een hard geluid maken als ze dichtslaan. Dit heten dan dempingsrubbers.

Jazeker! Nieuwe kozijnrubbers helpen heel goed om energie te besparen. Ze houden vocht en tocht buiten waardoor er minder warmte ontsnapt en je minder hoeft te stoken om het aangenaam warm in huis te houden. Het vervangen van de kozijnrubbers is een makkelijke en effectieve vorm van energiebesparing.

Ja dat kan, maar het kan ook komen doordat het raam slecht is afgesteld of doordat het aanslagprofiel verstopt is. Een oud tochtrubber op een raam of deur kan ‘op’ zijn waardoor het niet meer goed afsluit. In dat geval kan lekkage ontstaan.

Dit leggen we stap-voor-stap uit in deze video.

Haal een stukje van het oude rubber uit het kozijn van het raam of deur en meet dan de breedte van dat rubber. Dit is de breedtemaat. Twijfel je nog? Vraag dan een gratis proefstukje aan.

De tochtrubbers op Kozijnrubbers.nl zijn universeel en passen op de meeste houten ramen en deuren. Het kan zijn dat het profiel iets afwijkt van het oude kozijnrubber maar ons tochtrubber werkt dan toch hetzelfde of zelfs beter.

Twijfel je of het wel zal passen? Vraag dan een gratis proefstukje aan.

Niet allemaal. Voor kunststof kozijnen verkopen we de Doe-het-zelf tochtrubber kunststof kozijnen. Bij elk kozijnrubber staat duidelijk vermeld voor welk soort kozijn het geschikt is. En twijfel je? Vraag het ons!

Vragen of advies over de juiste kozijnrubbers?

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen over het zelf vervangen van de kozijnrubbers in jouw ramen en deuren? Laat het ons weten, we staan voor je klaar!

Neem contact op

Voor 22.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden (m.u.v. maatwerk)

GRATIS verzending in Nederland. Wij bezorgen ook in België.

De voordelen van Kozijnrubbers.nl

  • Minder tocht en meer comfort in huis
  • Besparing op energiekosten
  • Persoonlijk en vakkundig advies
  • Altijd gratis proefstukjes mogelijk
  • Voor bijna elk houten raam en elke houten deur een passend tochtrubber
  • Gratis verzending in Nederland
  • Snelle levering (maatwerk duurt iets langer)