Energie besparen? Vervang de kozijnrubbers!

Dat scheelt voelbaar, in huis en in je portemonnee

Een huis waar het tocht, is niet comfortabel. En met de huidige energieprijzen, is het ook nog eens heel erg kostbaar. Het vervangen van de oude kozijnrubbers door nieuwe tochtprofielen heeft dan ook direct effect. Het verschil is voelbaar, in je huis én in je portemonnee. Bij Kozijnrubbers.nl helpen we jou energie te besparen, met kozijnrubbers voor vrijwel elk raam en elke deur.

Te hoge energiekosten door tocht en vocht

Als een huis niet goed geïsoleerd is, ontstaan tocht- en vochtproblemen. Je krijgt het dan ook niet aangenaam warm in huis terwijl je wel veel moet stoken. Veel warmte gaat verloren via de kieren in de kozijnen van ramen en deuren. Je betaalt dan onnodig veel aan energiekosten, terwijl je dat goed kunt voorkomen met nieuwe rubbers in de kozijnen!

Kozijnrubbers raken ‘op’ door zon en weer

De rubbers rondom ramen en deuren moeten tocht en vocht tegenhouden. Toch zien we vaak dat deze rubbers zonder goed onderhoud na enige tijd slijten, onder andere door de invloeden van zonlicht en wisselende weersomstandigheden. De kozijnrubbers drogen uit, worden hard en broos. Ze zijn dan niet meer elastisch terwijl dat juist nodig is om de kieren goed af te kunnen dichten. Ook worden de rubbers er wel eens bij het schilderen uitgetrokken en niet teruggeplaatst, of ze worden ‘volgeschilderd’ waardoor ze hun werking verliezen. Dit alles zorgt ervoor dat de kozijnrubbers op enig moment ‘op’ zijn, en dan voel je de tocht langs de ramen gaan en komt vocht het huis binnen. Dit is oncomfortabel, ongezond en zorgt voor een onnodig hoge energierekening. Het is dan de hoogste tijd om de kozijnrubbers te vervangen.

Gratis proefrubbers, voor perfecte isolatie

De kozijnrubbers vervangen, kun je heel goed zelf doen. Bij Kozijnrubbers.nl hebben we voor vrijwel elk houten raam en elke houten deur een tochtrubber voor de perfecte isolatie. Weet je zelf niet welk type tochtrubber voor jouw kozijnen de juiste is? Dan vraag je bij ons een gratis setje proefrubbers aan. Zo’n setje bestaat uit kleine stukjes kozijnrubbers. Je kunt daarmee thuis rustig uitzoeken welke geschikt is voor jouw kozijnen zodat je de juiste bestelt. Twijfel je nog? Vraag het dan aan ons, app bijvoorbeeld een foto van het kozijn en het oude rubber. Wij zorgen er dan voor dat je het juiste type tochtrubber bestelt waarna je jouw ramen en deuren goed kunt isoleren.

Kieren afdichten met tochtprofielen

Ook door het kromtrekken van een raam of deur kunnen in de kozijnen grote kieren ontstaan. De kozijnrubbers kunnen dan nog wel goed zijn, maar ze zijn niet meer afdoende om de ontstane kier te dichten. Doordat het rubber te klein is. Ook in die gevallen helpt het aanbrengen van nieuwe tochtprofielen om tocht en vocht tegen te gaan.

Goed onderhoud voor jarenlange isolatie en energiebesparing

Heb je net de kozijnrubbers vervangen, dan wil je natuurlijk voorkomen dat ook die snel broos en brokkelig worden. En dat kan, door ze jaarlijks goed te onderhouden met de speciale crème: RubTotaal. Smeer de rubbers hier eenmaal per jaar mee in en ze zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden en het zonlicht. Zo blijven ze goed isoleren en kun je voor langere tijd energie blijven besparen!

Zelf rubbers van ramen en deuren vervangen

Hoe je de rubbers van ramen en deuren moet vervangen, hangt een beetje af van welk type tochtprofiel je nodig hebt. In onze webshop zie je bij elk kozijnrubber een uitleg met soms ook een video. Daarmee wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je zelf de kozijnrubbers vervangt. In het algemeen geldt dat je de oude verwijdert, de maat opneemt, de hoeken inknipt met een speciale hoekknipper en vervolgens het nieuwe kozijnrubber rondom aanbrengt. Dit kan zijn door het in een groef te drukken of, als het een zelfklevend kozijnrubber is, het langs het kozijn te plakken en aan te drukken.

Maatwerk in kozijnrubbers

Wil je energie besparen door de kozijnrubbers te vervangen, maar dan wel zo makkelijk mogelijk? Ook dat kan. Wij hebben maatwerk tochtrubbers voor houten ramen en deuren. Geef ons de juiste maten door en wij zorgen ervoor dat je de nieuwe tochtrubbers kant-en-klaar thuis geleverd krijgt. Je hoeft het alleen nog zelf aan te brengen. En heb je daar vragen over? Dan kun je ook altijd bij ons terecht.

Bespaar energie met nieuwe kozijnrubbers

De snelste manier om energie te besparen, is ervoor te zorgen dat de warmte niet uit je huis verdwijnt. Check dus nu alle kozijnrubbers van je ramen en deuren. Voel je tocht of zie je vocht? Dan kun je met nieuwe tochtprofielen al besparen op je energiekosten. Je bestelt bij ons online jouw nieuwe kozijnrubbers of je vraagt eerst een gratis setje proefrubbers aan. Kozijnrubbers.nl helpt je om ook bij jou thuis snel energie te besparen!

Vragen of advies over de juiste kozijnrubbers?

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen over het zelf vervangen van de kozijnrubbers in jouw ramen en deuren? Laat het ons weten, we staan voor je klaar!

Neem contact op

Voor 22.00 uur besteld, de volgende werkdag verzonden (m.u.v. maatwerk)

GRATIS verzending in Nederland. Wij bezorgen ook in België.

De voordelen van Kozijnrubbers.nl

  • Minder tocht en meer comfort in huis
  • Besparing op energiekosten
  • Persoonlijk en vakkundig advies
  • Altijd gratis proefstukjes mogelijk
  • Voor bijna elk houten raam en elke houten deur een passend tochtrubber
  • Gratis verzending in Nederland
  • Snelle levering (maatwerk duurt iets langer)